Gasztroajándék saját kezűleg - Fűszerkeverékek házilag

Ha tudod, milyen kaját szeret az, akinek ajándékozni akarsz, és pluszban még szeret is főzőcskézni, akkor nyert ügyed van.  Készíts házilag fűszerkeveréket, és tedd egy mutatós, légmentesen záró üvegbe, hogy sokáig megőrizze az aromáját.

A saját kezűleg készített fűszerkeverékekkel garantáltan sikert arathatsz az ajándékozottnál karácsonykor. A sót akár el is hagyhatod, a mennyiséget pedig szorozhatod amennyivel szeretnéd. A finomítás pedig már csak rajtad múlik, az összetevőkből tégy annyival többet, vagy kevesebbet, amennyit szeretsz, hiszen minden ízlés kérdése :)


Citromos-borsos halfűszer

2 evőkanál tengeri só
1 evőkanál színes bors frissen törve
1 teáskanál vöröshagymapor
1 teáskanál szárított citromhéj
1 mokkáskanál morzsolt borsikafű
1 mokkáskanál mustármag frissen törve

Köményes paprikás sertésfűszer

2 evőkanál tengeri só
2 teáskanál pirospaprikaőrlemény
2 teáskanál szárított petrezselyem
1 teáskanál vöröshagymapor
1 teáskanál fokhagymapor
1 teáskanál frissen tört bors
1 teáskanál őrölt köménymag
1 mokkáskanál szárított morzsolt zsályalevél
1 mokkáskanál chillipehely

Pikáns szárnyasfűszer

2 evőkanál tengeri só
2 teáskanál szárított petrezselyem
2 teáskanál pirospaprikaőrlemény
2 teáskanál szárított bazsalikom
1 teáskanál mustármag frissen törve
1 teáskanál fokhagymapor
1 teáskanál frissen őrölt bors
1 teáskanál szárítot rozmaring
1 mokkáskanál zellermag
1 mokkáskanál őrölt cayenne bors


Megjegyzések