Fesd magad - Hópelyhes téli párnahuzat

És a huszonnegyedik karácsonyi csináld magad ötlet is elérkezett idén. Igazából kihívás volt számomra is ez a kis sorozat, sikerként könyvelem el :)


Ezzel a párnahuzattal zárom a csináld magad ötleteket ebben az évben a blogon. Lesz még bejegyzés, aztán pedig új év és új ötletek jönnek majd januártól.

A hópehely - mint kedvenc téli motívum,- idén sem maradhat ki a repertoárból. Igazi téli dekoráció, nemcsak karácsonyra. Egy óra alatt elkészítheted, és csak a száradásra kell várni utána.


Hozzávalók:


  • fehér párnahuzat
  • ecset
  • türkiz akrilfesték
  • sablon
  • ceruza
  • szilikonos sütőpapír

Elkészítés:

A párnát terítsd ki, és helyezz a belsejébe egy vastag kartont, vagy nylont, hogy ne üssön át a minta a hátoldalára.

Nyomtasd ki a sablont, és másold át a kontúrjait ceruzával egy sütőpapírdarabra, amit ezután helyezz fejjel lefelé (tehát cerkás oldalával a textilre), és tűzd rá a párnahuzatra gombostűvel.


 Az egyik kezeddel a helyén tartva a sütőpapírt, egy lapos kerek tárggyal (pl egy közepes méretű kupakkal, vagy hasonló dologgal -  én egy hajvégápoló szérumos flakont használtam) nyomd rá a mintát a textilre. Ne mozdítsd el a sablont, mert a minta nem lesz megfelelő. Ellenőrizd le, hogy mindenütt átkerült-e a minta a textilre, ha nem, nyomd át a szükséges helyeken még egyszer.




Ha készen van, távolítsd el a sütőpapírt, és kezdheted festeni. Keskeny, lapos, finomszőrű ecsettel fess, mert ezzel könnyebb a mintát egyenesen, részletesen felfesteni. Az akrilfestéket ne hígítsd.


Ha készen vagy, hagyd száradni, és 24 óra elteltével vasald át a mintát sütőpapíron keresztül, közepesen meleg vasalóval, 3-4 percen keresztül, gőzfokozat nélkül.

Ezután használatba is veheted a kispárnát, amíg a tél tart, csodás kis dísze lehet a kanapédnak.






Megjegyzések