Csináld magad Húsvéti dekoráció | Hímestojás díszek papírból

Csináld magad húsvéti dekoráció
Nem akarsz műanyagtojásokat használni a dekorációhoz, de mégis szeretnél egy gyors és egyszerű tojásfát kreálni húsvétra? 

Itt a megoldás! 


A nyomtatható húsvéti hímestojás figurákból villámgyorsan elkészítheted ezt a függeszthető húsvéti dekort.














Hozzávalók:
  • nyomtatható húsvéti tojások két példányban nyomtatva
  • kartonpapír (vagy kiürült tejes doboz, reggeliző pelyhes doboz, stb. lehet újrahasznosítani is, sőt!)
  • fonal, vagy damil a felfűzéshez
  • olló
  • ragasztó
  • akrilfesték és ecset, vagy metálfilc
  • akrillakk
Elkészítés:
  1. Töltsd le, nyomtasd ki, majd vágd körbe a hímes tojásokat. Ha mindkét oldalon azonos mintát szeretnél, két példányra lesz szükséged.
  2. Ahány tojást készítesz, annyi tojásformát vágj ki a kartonpapírból. hosszanti irányban vágd félbe, majd mindkét oldalából vágj le egy-egy mm-t, ez lesz a csatorna, amin a fonalat át fogjuk vezetni.
  3. Ragaszd a kartonpapírból készült fél tojásokat a színes mintás tojások közé. teljes száradás után a széleit díszítheted arany akrilfestékkel, vagy metálfilccel. Ha ez is megszáradt, kend át akrillakkal a tartósság érdekében. Ne aggódj, ha kicsit felhullámosodott a tojás, száradás után teljesen kisimul. (Ha mégsem, akkor egy éjszakát lesúlyozva hagyva biztos a hatás.)
  4. Végül egy gyöngyfűző tű segítségével fűzd át a fonalat a tojásokon. Köthetsz rá masnit, vagy simán csomót is, ahogy tetszik.
  5. Ezek után nincs más hátra, mint keresni egy fűzfaágat, barkásat, vagy bármilyen ágat, amiből elkészítheted a tojásfádat. Használhatod bármilyen dekorációs célra, ablakdísznek is.Akár girland is lehet belőle, ha a tojásokban a fonal helyét a felső harmadukban, vízszintesen alakítod ki.
Tipp: ha nem akarsz időt tölteni a fonal helyének kialakításával, egyszerűen ragaszd a fonalat a kinyomtatott tojásfigura két oldala közé. Ebben az esetben használj vastagabb papírt a nyomtatáshoz. Ezzel a megoldással időt és energiát spórolhatsz, viszont később nem tudod állítani a fonal hosszát.



További húsvéti ötleteket itt találsz:
Húsvéti ötletek


Egyéb nyomtatható húsvéti dolgokat pedig itt:
Nyomtatható húsvéti színező
Nyomtatható húsvéti tojások
Nyomtatható húsvéti címkék

Megjegyzések