Csináld magad húsvéti dekoráció | Virág formájú pálcás betűző levegőre száradó gyurmából


Csináld magad húsvéti dekoráció | Egyszerű virág formájú pálcás betűző tavaszi dekorációhoz levegőre száradó gyurmából

Vidám színeket csempészhetsz a tavaszi napokba ezekkel a jópofa húsvéti dekorációkkal, aminek az összeállításához saját kezűleg kreált, virág formájú, levegőre száradó gyurmából készült pálcás betűzőket használtam. Az elkészítésük pofonegyszerű, akár ajándékba is adhatod, de otthonodba, vagy akár irodád asztalára is igazi tavaszváró, húsvéti hangulatot is varázsolhatsz velük.

ezt szerezd be hozzá:



    a virág alakú pálcás betűzőhöz


  1. virág formájú sütikiszúró
  2. bambusz saslikpálca
  3. folpack
  4. levegőre száradó gyurma
  5. akrilfesték
  6. alkoholos filc
  7. akrillakk (matt, vagy fényes, amilyet szeretnél) és ecsetek (egy lapos, szintetikus puha ecset és egy kerek, erős sörtéjű ecset)
       +1 opcionális: barkácsfúrógép, és a saslikpálcánál valamivel nagyobb átmérőjű fúrószár

    a teljes dekoráció elkészítéséhez ezek is kelleni fognak


  1. cserép/ kaspó (a képen látható egy sima terracotta cserép volt, aminek a külső felületét fehér sprayfestékkel fehérre festettem)
  2. tűzőhab
  3. dekorkavics
  4. műanyag tojás+saslikpálca
  5. műfű (használhatsz mohát is)
  6. színesre festett fa dekorpillangók


így készítsd:


  1. a levegőre száradó gyurmát dolgozd át, majd két folpackréteg között nyújtsd ki valamivel vastagabbra, mint a bambuszpálca átmérője
  2. a felső réteg fóliát rajtahagyva, azon keresztül szúrd ki a virágmintákat a sütikiszúróval. Így domború lesz a virág szirma, míg ha fólia nélkül csinálnád, egyenes lenne a vágás. 
  3. távolítsd el a felső fóliát. Itt két opciód van, vagy beleszúrod most a saslikpálcát, és kialakítod a pálca helyét, vagy teljes száradás után is fúrhatsz majd rajta egy, a pálca vastagságának megfelelő lyukat. (én az utóbbit választottam)
  4. hagyd a virágokat teljesen megszáradni.
  5. száradás után csiszolópapírral finomíthatod az éleket.
  6. ha nem szúrtál a saslikpálcának helyet, akkor most fúrd ki a pálca helyét barkácsfúróval.
  7. fesd le a virágokat akrilfestékkel tetszőleges színre.
  8. száradás után a kerek, erős sörtéjű ecsetet mártsd abba a színbe, amivel a virág közepét fogod festeni, és tunkold le a festék java részét egy papírtörlőn. Majdhogynem száraz ecsettel, a virágra merőlegesen nyomd rá az ecsetet, majd emeld fel a felületről, de semmiképp se kend a festéket, így gyakorlatilag sok-sok pöttyöt kreálsz az ecset sörtéinek végével. Többször is megismételheted a virág porzóinak kialakításához.
  9. ha megszáradt a virág, rajzold fel a szirmok szélét a képen látható módon fekete alkoholos filccel, és tégy pöttyöket a porzókhoz. Végül kend át akrillakkal, majd ragaszd bele a pálcikát, és azt is fesd le zöld színűre. Száradás után a tartósság érdekében lásd el a pálcikát is lakkréteggel.
         A virág ezzel el is készült. Használhatod csokorba, vagy cserépbe tűzve szobanövény mellé, ajándékkísérőként is.


A teljes dekoráció elkészítéséhez állíts a kaspóba/cserépbe tűzőhabot, a tetején hagyj ki kb 2 centiméternyi helyet, és a tűzőhab tetejére szórj dekorkavicsot. Szúrd bele la virágot, a műanyagtojást is erősítsd saslikpálcára, és szúrd bele a habba. Tehetsz mellé más színű kavicsot, műfüvet, vagy mohát, esetleg dekorálhatod fa pillangókkal tetszés szerint.




Megjegyzések