Húsvéti gyertya tojáshéjban

Húsvéti gyertya tojáshéjban

Mindig keresem a lehetőséget az újrahasznosításra, és a sajttortához felhasznált tojások héja majdhogynem szabályosan tört ketté feltöréskor. Mivel imádom az illatos teamécseseket, ezért sok van itthon. Adta magát a lehetőség így húsvét előtt: tojás, mécses, tojásmécses. Színes, vidám, illatos, hangulatos.

Kíváncsi
vagy, hogyan készült?




Amire szükséged lesz hozzá:


 

  • (minimum) fél tojáshéjak 
  • illatosított teamécses 
  • tálka a viasz olvasztásához 
  • ételfesték vagy tojásfesték 
  • ecset 
  • zsírkréta 

Ahogyan készül:


A tojáshéjakat alaposan mosd meg, és szárítsd meg.

Néhány csepp ételfesték és egy ecset segítségével fesd be a tojások belső felét. Ha akarod, a külső felüket is befestheted. Hagyd megszáradni.



A teamécsesekből távolítsd el a kanócot a fém talppal együtt, majd olvaszd fel. Ha csak fehér, vagy világos színű mécsesed van, egy teamécseshez egy körülbelül egy centiméteres zsírkrétadarabot is adj hozzá olvasztáskor, így tetszőleges színű mécseseket készíthetsz.

A mécsesek kanócát egy csepp viasszal rögzítsd a már megszáradt, kifestett tojáshéj aljába. Ha a kanócot rögzítő viaszcsepp megszilárdult, töltsd fel a tojáshéjakat a folyékony, de már nem forró színezett viasszal.


       




Amikor megszilárdultak, helyezd el tetszőleges tojástartókba, és már készen is van a dekoratív, illatos tojáshéjba öntött húsvéti díszgyertya.




Fontos! A gyertyaviasz olvasztáskor nagyon forró és balesetveszélyes! Az égő gyertyát soha ne hagyd felügyelet nélkül!



Megjegyzések