Egyszerű papírmasétojás húsvéti dekorációhoz


Ha egyszerű és olcsó dekorációt szeretnél készíteni húsvétra, akkor ez a papírmasé tojás tökéletes megoldás lehet számodra. Újrahasznosíthatod az újságokat, és a végeredményt kedved szerint dekorálhatod.

Kíváncsi vagy, hogyan készül?















Amire szükséged lesz hozzá:

  • vízibomba lufik 
  • fonal
  • olló
  • barkácsragasztó
  • víz
  • liszt
  • ecset
  • nem fényes újságpapír, vagy szórólap (a magazinok és a fényes szórólapok kevésbé megfelelőek erre a célra)
  • konyhai papírtörlő


Ahogyan készül:



A vízibomba lufit fújd fel akkorára, amekkora tojást szeretnél.  A lufi száját kösd el egy fonallal, hagyj rajta hosszú fonalat, mert ennél fogva fogod tudni majd felfüggeszteni száradni.
Az újságpapírt tépkedd, vagy vágd fel körülbelül másfél-két centiméteres négyzetekre, téglalapokra.
A konyhai papírtörlőt nagyjából öt-hét centiméteres, nagyobb darabokra tépd.
Keverj össze egy kupaknyi barkácsragasztót félkupaknyi liszttel és fél-egykupaknyi vízzel csomómentes állagúra, a lényeg az, hogy se túl sűrű, se túl híg ne legyen a ragasztó, de a papírba könnyen beivódjon.



A lufi aljánál kezdd el felragasztani a papírdarabokat. Kend le a lufit, majd helyezd rá a papírdarabot, és simítsd át ragasztóval az ecset segítségével. Folytasd úgy, hogy a papírdarabok szélei fedjék egymást.  Amikor végeztél egy résszel, felülre ragassz egy réteg papírtörlődarabot, még az alsó újságpapírréteg meg száradása előtt. Folytasd addig, amíg a lufi teljes felületét be nem vontad papírral és papírtörlővel, a lufi szájánál hagyj egy pici lyukat. Ha készen vagy, még egy réteg papírtörlővel fedd le a tojásformát.
Függeszd fel a teljes száradásig.











Ha megszáradt, bontsd ki a fonalat a lufi szájánál, és engedd le a lufit. HA a lufi szájának egyik részét fogod, egyszerűen le fog ereszteni, és ki tudod a tojásból szedni a lufit. Lehet, hogy egy-kétszer meg kell mozgatni a lufi száját, de a lufi nem ragad hozzá a papírhoz, és könnyen elengedi.

 

Végül a lufi szájának helyét is ragaszd be egy újságpapír és egy konyhai papírtörlődarabbal, majd hagyd megszáradni.


Bármilyen húsvéti dekorációhoz tökéletes tojásalap. A választás a tiéd, készíthetsz kicsi és nagyobb tojásokat, de akár gömböket is, festheted,  ragaszthatsz rá díszeket, dekorálhatod kedved szerint.



Megjegyzések