Akkora sütőtököt sikerült vásárolnom nemrégiben, hogy a fahéjjal és mézzel megspékelt, sütés után azonnal felfalt narancssárga finomságból még bőven maradt. Mivel éppen akkor nagy hirtelen nem volt lehetőségem felhasználni, így a fagyasztóba mentettem el a maradékot.
A házilag készített müzliszeletet már régen szerettem volna kipróbálni, és mivel adott volt a sütőtök alapanyagként, így gondoltam, hogy az áfonyával és az étcsokival, egy kis fűszerrel megspékelve valami finom dolog fog kisülni belőle. Így is lett.
Magvas, őszies, csokis, édesség. Mindenki tudja, hogy a csoki, a méz, a müzli, a sütőtök, a dió, az áfonya egészséges. Kell ennél több egy őszi reggelihez, amit ráadásul magunk készítünk el, és még magunkkal is vihetünk?
Hozzávalók:
Elkészítés:
A margarint, a barnacukrot és a mézet alacsony lángon egy edényben összemelegítjük, amíg a cukor és a margarin fel nem olvad, majd félretesszük, amíg kicsit lehűl.
Egy tálban a müzlikeveréket, az apróra vágott diót, a vörösáfonyát, és a felaprított étcsokoládét összekeverjük, hozzáadjuk a sütőtökpürét, valamint a mézes keveréket, és összekeverjük. Nem baj, ha a csoki felolvad, kihűlés után jobban összetapasztja a magszemeket.
Egy kisebb tepsit kibélelünk sütőpapírral, és belesimítjuk a keveréket. Jól lenyomkodjuk, egyenletes magasságúra formázzuk ( kb 2 cm).
Előmelegített, 180 fokos sütőben 35 percig sütjük, majd kivesszük, és szobahőmérsékletűre hűtjük. Hűtőben egy éjszakán át hűtjük, majd tetszőleges méretűre szeleteljük. Kb. nyolc-tíz bolti méretű müzliszelet lesz belőle, attól függően, milyen magasra formázzuk.
Csomagolhatjuk sütőpapírba, celofánba, kinek mi a megfelelőbb. Hűtőben tároljuk, és lehetőleg néhány napon belül fogyasszuk el.
A házilag készített müzliszeletet már régen szerettem volna kipróbálni, és mivel adott volt a sütőtök alapanyagként, így gondoltam, hogy az áfonyával és az étcsokival, egy kis fűszerrel megspékelve valami finom dolog fog kisülni belőle. Így is lett.
Magvas, őszies, csokis, édesség. Mindenki tudja, hogy a csoki, a méz, a müzli, a sütőtök, a dió, az áfonya egészséges. Kell ennél több egy őszi reggelihez, amit ráadásul magunk készítünk el, és még magunkkal is vihetünk?
Hozzávalók:
- 15 dkg sütőtökpüré
- ¼ csésze barnacukor (60 ml)
- ¼ csésze méz (60ml)
- 1 teáskanál mézeskalácsfűszer, vagy sütőtökfűszer
- 5 dkg margarin
- 20 dkg müzlikeverék (rozspehely, zabpehely, napraforgómag, szezámmag)
- 5 dkg aszalt vörösáfonya
- 1/3 csésze dió (80 ml, vagy egy nagy maréknyi)
- 5 dkg étcsoki
Elkészítés:
A margarint, a barnacukrot és a mézet alacsony lángon egy edényben összemelegítjük, amíg a cukor és a margarin fel nem olvad, majd félretesszük, amíg kicsit lehűl.
Egy tálban a müzlikeveréket, az apróra vágott diót, a vörösáfonyát, és a felaprított étcsokoládét összekeverjük, hozzáadjuk a sütőtökpürét, valamint a mézes keveréket, és összekeverjük. Nem baj, ha a csoki felolvad, kihűlés után jobban összetapasztja a magszemeket.
Egy kisebb tepsit kibélelünk sütőpapírral, és belesimítjuk a keveréket. Jól lenyomkodjuk, egyenletes magasságúra formázzuk ( kb 2 cm).
Előmelegített, 180 fokos sütőben 35 percig sütjük, majd kivesszük, és szobahőmérsékletűre hűtjük. Hűtőben egy éjszakán át hűtjük, majd tetszőleges méretűre szeleteljük. Kb. nyolc-tíz bolti méretű müzliszelet lesz belőle, attól függően, milyen magasra formázzuk.
Csomagolhatjuk sütőpapírba, celofánba, kinek mi a megfelelőbb. Hűtőben tároljuk, és lehetőleg néhány napon belül fogyasszuk el.
Megjegyzések
Megjegyzés küldése