Boszorkánykalap formájú csomagolás nyalókához

Boszorkánykalap formájú csomagolás, Halloween, boszorkánykalap, diy witch hatBár a Halloween hazánkban nem hagyományos ünnep, napjainkban egyre többen faragnak töklámpást, dekorálnak rémisztőbbnél rémisztőbb figurákkal, és rendeznek tematikus bulikat Halloweenkor. Szereznek boszorkánykalapot, Frankenstein álarcot, és egyéb jelmezeket húznak magukra, a manuálisan fixáltak és a kreatívabbak pedig nyilván maguk is készítik ezeket a gúnyákat. Van, aki cukorkákat osztogat, neki igazán jól jöhet ez az ötlet, amit a régi blogomból emeltem át.

Kíváncsi vagy, hogyan készül a boszorkánykalap csomagolás papírból?





Alapanyagok:


  • fekete és lila kartonpapír
  • lila transzparenspapírcsíkok vagy 1 cm széles szaténszalag
  • olló, körző, hullámmintás olló, ceruza, sniccer
  • narancssárga és lila 3 mm-es szaténszalag
  • ragasztóroller és barkácsragasztó
  • egyenként csomagolt cukor, vagy nyalóka

Elkészítés:



boszorkánykalap diy1. A fekete kartonpapírra rajzoljunk fel és vágjunk ki két kb. 10 cm-es kört (a méret attól függ, mit teszünk a kalapba), vágjunk ki egy ugyanekkorát a lila kartonból is.

boszorkánykalap diy



2. Az egyik fekete kört vágjuk be a szélétől a  középpontjáig a sugara mentén, és attól függően, hogy mekkora cukrot csomagolunk bele, a felesleges körcikket kivágva, barkácsragasztóval ragasszuk össze kúp formára. Ezután helyezzük a másik kör közepére, és rajzoljuk körbe a kúp alját. Az alsó kör szélét hullám mintás ollóval körbe is vághatjuk



boszorkánykalap diy3.  Az alsó kör közepétől kiindulva a rárajzolt körig ollóval, vagy sniccerrel vágjuk be a papírt, lehetőleg minél keskenyebb cikkekben. Ezek kis füleket alkotnak, ezek segítségével fogjuk felragasztani az alsó kört (a kalap karimáját) a kúphoz (a kalap tetejéhez).






boszorkánykalap diy


4. Hajlítsuk fel a füleket, és ragasztózzuk be, majd ragasszuk a kúp belsejébe. Hagyjuk teljesen megszáradni.
boszorkánykalap diy
5. Amíg szárad a kalap teteje, a lila kartonkör szélén húzzunk ragasztórollerrel egy csíkot, és a lila transzparenspapírból készített csíkokat vagy szaténszalagot ragasszuk rá úgy, hogy végig z-formában hajtjuk a papírcsíkot vagy szalagot, így hullámos szélt kapunk. Ha nyalókát csomagolunk a kalapba, vágjuk be x-alakban a lila kör közepét, így átfér rajta a nyalóka szára.


boszorkánykalap diy6. Ha nyalókát teszünk a kalapba, húzzuk át a szárát a lila kör közepén.Ha cukrot, akkor töltsük meg a kalap tetejét vele.



boszorkánykalap diy7. Ragasztózzuk be a kalap peremének alját, és ragasszuk a lila kartonra.


boszorkánykalap diy
8. A kalapra ragasszunk fel körben narancssárga szaténszalagot, lehetőleg hátul ragasszuk meg, így kevésbé fog látszani a toldás. Majd egy kb 1 cm*1cm-es négyzet közepét vágjuk ki, és ragasszuk csatként a kalap elejére, a szalag tetejére. Ha nyalókát csomagoltunk bele, a szárára köthetünk masnit.



Te mit tervezel Halloweenre? 


Megjegyzések