Ledes virág teamécses PET palackból

Valljuk be, a cím csöppet McGyveresnek tűnik, de azért ez nem az a sztori, amikor egy darab faágból és egy kalapgumiból a jó öreg bicska és ragasztószalag segítségével minimál időráfordítással időgépet fabrikálunk.

Hihetetlen, de ez a szép, meleg fényű színes hangulatvilágítás csupán két db PET palack újrahasznosításával, egy db ledes teamécses, némi festék és struktúrpaszta, valamint pillanatragasztó felhasználásával készült, nagyjából egy óra alatt, sőt, szerintem még ennyi sem volt.

Nagyon sok ékszert láttam már olvasztott PET palackból darabkákból, karkötőt, nyakláncot, fülbevalót, ezek mind nagyon mutatósak, és a színezett üveg látszatát keltik. Nem beszélve arról, hogy a recycle, vagy méginkább az upcycle jegyében még hasznosíthatjuk is a kiürült palackokat. Valahogy a színes PET palackok mindig is vonzották a figyelmemet, főként a színes üdítősflakonok aljának virágformája, de ez majd egy másik poszt lesz, most maradva az eredeti gondolatmenetnél, a palackok nyakát fogjuk (újra)hasznosítani. Gondoltam miért ne lehetne valamit kezdeni velük, egy petpalacknyak bámikor jól jöhet, és nem csak tölcsérnek alkalmas a szélvédőmosó folyadék tartályának feltöltéséhez.

Készítsünk PET palackból hangulatos ledes virág teamécsest! 


Hozzávalók:

  • 2 db kiürült PET palack (egy kétliteres és egy egyliteres) tetszőleges színekben
  • 1 db ledes teamécses
  • sniccer vagy hobbikés / olló
  • teamécses
  • fogó vagy csipesz
  • struktúrpaszta
  • akrilfesték
  • egy kis darabka szivacs
  • pillanatragasztó

Elkészítés:

ledes virág teamécses pet palackból
a már olvasztott szirmok
1. A PET palackok nyakára felrajzoljuk a virágszirmokat (pl alkoholos filccel, amit utána le tudunk mosni bármilyen alkoholos folyadékkal vagy körömlakklemosóval), majd ollóval kivágjuk, és egy hobbikés vagy az olló segítségével leválasztjuk a menetes nyaki részt. A kezünkre mindenképpen nagyon vigyázzunk, mert ezen a részen vastag a palack nyaka, óvatosan bánjunk a vágószerszámmal, és ne a vastag, hanem a vékony részen vágjunk! Kivágunk továbbá négy darab kb 1 cm*4 cm méretű csíkot, amit hosszában középen bevágjuk, de egy cm-nyi részt a végén egyben hagyunk, ebből kb 2-3 mm-t felhajlítunk.

(a képek kattintásra nőnek)




ledes virág teamécses pet palackból
a porzókhoz
2. A körbevágott virágformák szirmait és a csíkokat egy mécses felett kissé megolvasztjuk. Fogóval vagy csipesszel fogjuk, mivel forró és nagyon olvadékony.











ledes virág teamécses pet palackból
az alap pasztázva és festve
3. A teamécsesre a struktúrpasztát egy szivacs segítségével vékony rétegben rányomkodjuk, majd mikor megszáradt, a szivacsra kevés festéket felvéve végigsimítjuk a felszínét, így a recék közé  nem kerül festék, és csak a kiálló részeket festjük be, érdekes hatást érhetünk el ezzel a technikával. (ez a lépés opcionális, ki is hagyható)









nappali fényben
4. Végül a szirmokat és a porzókat felragasztjuk a ledes teamécsesre.














Kicsit várunk a száradásra, majd bekapcsoljuk, és már mehet is az esti hangulatkeltés egyéb eszközei mellé például a vacsoraasztalra, vagy az italok közé a zsúrkocsira az esti kerti partyn.


Megjegyzések