Robbanócukros epres bonbon

A robbanócukorkás bonbon elkészítését már rég óta fontolgattam, aztán amikor sikerült beszerezni robbanócukrot, nekivágtam a kísérletezésnek.
Rém egyszerű elkészíteni, és nagyon vicces, ahogy a kis cukordarabok versenyt pattognak a szánkban, amikor a csoki elolvad :)




























Hozzávalók:

  • 15 dkg eperdarabos fehér csoki
  • eperdzsem
  • eperízű robbanócukorka
  • továbbá bonbonkészítő szilikonforma, konyhai ecset, kézi habverő, kis edény, amiben vizet forralunk, és egy fémtál, ami akkora, mint a vízforraló edény szája, és nem merül el benne.


Elkészítés:

  1. 10 dkg fehér csokit apró darabokra törve folytonos kevergetés mellett, vízgőz fölött felolvasztunk. Majd amikor felolvad, lehúzzuk a tűzről, és belekeverjük a maradék 5 dkg apróra tördelt fehér csokit  ezt is jól elkeverjük, amíg egynemű nem lesz.
  2. A száraz bonbonformák belsejét egy konyhai ecset segítségével kikenjük fehér csokival. Figyeljünk rá, hogy mindenhová jusson a csokiból. Tegyük hűtőbe, amíg megszilárdul.
  3. A hűtőből kivéve tegyünk a csokival kikent formákba kevéske (kb. késhegynyi) robbanócukorkát, és fedjük le csokival. Erre tegyünk egy-egy pöttynyi dzsemet, majd zárjuk le a bonbonok alját a maradék fehér csokival. Fontos, hogy a dzsem ne érintkezzen a cukorkával, mert akkor felrobbannak idő előtt :)
  4. Ismét tegyük a hűtőbe, amíg teljesen megszilárdul.
  5. Pattintsuk ki a formából a bonbonokat, és máris fogyasztható :)


Megjegyzések