Mogyorókrémes étcsokibonbon





Egy újabb pofonegyszerűen elkészíthető csoda, ezúttal mogyorókrémmel és egész mogyoróval.





















Hozzávalók:

  • 15 dkg étcsoki, minimum 70%-os
  • 12 szem mogyoró
  • mogyorókrém


Az étcsokit felaprítjuk, 10 dkg-ot vízgőz felett megolvasztunk, amikor elolvadt, lehúzzuk a tűzről, és belekeverjük a maradék csokit. Kikenjük  a bonbonformákat, és hűtőbe tesszük. Amíg szilárdul, a mogyorót megtisztítjuk, és serpenyőben kicsit megpirítjuk (így a héja is lejön róla).
Miután megszilárdultak a bonbonhéjak, mindegyik csokival kikent formába egy-egy szem mogyorót teszünk, és kb kétharmadig töltjük mogyorókrémmel. Végül a maradék temperált csokival befedjük, és ismét irány a hűtő. Ha megszilárdult, kipattintjuk a formákból, és készen is van :)





Megjegyzések