Tökmagos kréker


Ha van az ember lányának idegrendszere kiszaggatni kétszáz-háromszáz apró kekszecskét, akkor bátran fogjon hozzá ehhez a recepthez.
Garantáltan megéri :)



Hozzávalók:
  • 40 dkg liszt
  • 20 dkg margarin
  • 1 kis pohár tejföl
  • 1 teáskanál só
  • 3-4 evőkanál tej
  • 1 sütőpor
  • 1 tojás
  • héj nélküli apróra vágott tökmag, vagy fűszerkeverék

Elkészítés:
A margarint a sütőporos liszttel elmorzsoljuk, megsózzuk, hozzáadjuk a tejfölt, összegyúrjuk, ha szükséges, tejet adunk hozzá, hogy összeálljon. Tíz percig pihentetjük, majd nagyon vékonyra, kb. 2 mm-esre nyújtjuk.
Tetszőleges, apró sütikiszúróformával kiszaggatjuk, tetejét tojással lekenjük, fűszerrel, vagy tökmaggal szórjuk. Sütőpapírral bélelt tepsibe sorakoztatjuk őket, és 200 fokos sütőben kb. tíz perc alatt kisütjük, amíg a teteje és az alja aranybarnára sül.

Megjegyzések